Opt migranţi prinşi la Calafat încercând să intre ilegal în ţară

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - S.P.F. Calafat au descoperit opt persoane (trei chinezi, doi pakistanezi, doi afgani și un indian), care au încercat să intre ilegal în Romania, evitând efectuarea controlului din Punctul de Frontieră Calafat. 

În data de 12.01.2017, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat au observat, pe sensul intrare in tara, două autoturisme care au oprit la aproximativ 200 de metri de tonetele de control, înainte de efectuarea formalitatilor de frontieră si din care au coborât mai multe persoane. Ulterior, acestea au escaladat gardul de protecție din zona administrativă a P.T.F. Calafat, încercând să evite efectuarea controlului de frontieră.

Imediat, polițiștii de frontieră doljeni, cu sprijinul Poliției Municipiului Calafat, au declanșat o acțiune specifică în urma căreia au reținut, în apropierea zonei de frontieră, cele opt  persoane care au escaladat gardul de protecție.

 În același timp, cele două autoturisme, la volanul cărora se aflau Avtar C., în vârstă de 33 de ani, cetăţean indian cu rezidenţă în Italia și Adrian D., în vârstă de 53 de ani, cetăţean italian, au fost oprite pentru cercetări în punctul de trecere a frontierei.

În urma cercetărilor preliminare, cele opt persoane au declarat că provin din China, Pakistan, Afganistan și India, au vârste cuprinse între 18 și 37 ani  şi nu posedă documente de identitate asupra lor.

Barbații au mai  declarat că au plătit unor călăuze suma de 15.000 de euro pentru a ajunge la Paris. Aceștia au plecat în urmă cu aproximativ o lună din Turcia pe ruta Turcia - Bulgaria și intenționau să ajungă în Franța, ajutați de cei doi șoferi.

 Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, migranţii, autoturismele și călăuzele au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

sursa:politiadefrontiera.ro

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.